[quagga-users 6706] SPF algorithm has not been run

Dmitriy Gorbenko bazil at profi.kharkov.ua
Thu Apr 6 06:44:39 IST 2006


Hi.
Strange things goes on... I am using latest version - 0.99.3 (FreeBSD 6.0)
So, I edit zebra.conf in such way:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

!
! Zebra configuration saved from vty
!   2006/04/06 22:44:59
!
hostname pegas
password Ltylhjabkbz
enable password Ytrhjaj,bz
log file /var/log/zebra/zebra.log
!
interface fxp0
ip address 192.168.5.251/24
!
interface fxp1
ip address 192.168.10.254/24
!
interface lo0
!
ip forwarding
!
line vty
!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

and edit ospfd.conf:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

!
! Zebra configuration saved from vty
!   2006/04/06 22:43:27
!
hostname pegas
password ****
enable password ****
log file /var/log/zebra/ospfd.log
!
!
!
interface fxp0
ip ospf authentication message-digest
ip ospf message-digest-key 5 md5 ****
!
interface fxp1
!
router ospf
ospf router-id 192.168.5.251
redistribute kernel
redistribute connected
redistribute static
network 192.168.5.0/24 area 0.0.0.1
network 192.168.10.0/24 area 0.0.0.1
!
line vty
!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

when, I launch zebra and quagga:
# zebra -d -l 255 -f /usr/local/etc/quagga/zebra.conf -i 
/var/run/quagga/zebra.pid
# ospfd -d -f /usr/local/etc/quagga/ospfd.conf -i /var/run/quagga/ospfd.pid
next, I type:
----------------------------------------------------------------------------------- 

# telnet localhost ospfd
pegas# enable
pegas# show ip ospf
OSPF Routing Process, Router ID: 192.168.5.251
Supports only single TOS (TOS0) routes
This implementation conforms to RFC2328
RFC1583Compatibility flag is disabled
Initial SPF scheduling delay 200 millisec(s)
Minimum hold time between consecutive SPFs 1000 millisec(s)
Maximum hold time between consecutive SPFs 10000 millisec(s)
Hold time multiplier is currently 1
SPF algorithm has not been run
SPF timer is inactive
Refresh timer 10 secs
This router is an ASBR (injecting external routing information)
Number of external LSA 0. Checksum Sum 0x00000000
Number of areas attached to this router: 0
----------------------------------------------------------------------------------- 

Why osfpd algorithm is not activated ("SPF algorithm has not been run") ?.
P.S. On earlier version (98.3) such config files works properly.
Thanks.


	

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: bazil.vcf
Type: text/x-vcard
Size: 117 bytes
Desc: not available
Url : http://lists.quagga.net/pipermail/quagga-users/attachments/20060406/40a2aea7/bazil.vcf


More information about the Quagga-users mailing list