[quagga-users 14698] Re: Weird BGP Behavoiur

Richard J Palmer richard at merula.net
Tue Jun 13 00:27:30 BST 2017


HI All

Sorry for the break on this BUT I have been working on the routers in 
the background...

I can confirm that this issue is now occurring on other servers here 
an SEEMS to be any release after 0.99.24

I have now managed to compile the latest versions (1.2.1) and this 
does not help

I am using the latest slackware distribution and kernel Linux 4.4.38 
(it happens on earlier kernels too)
As before the router *starts* OK but then the OutQ for some sessions 
(typically those with a lot of prefixes / internal peers)

I am more than happy to help with resolving the core as this is 
causing real issues. I do have a background in c coding (though I have 
noot touched quagga itself)

Is someone able to help please ?

Richard



Richard Palmer | Director | Merula Limited
Company Registered in England and Wales No. 3243995
5 Avro Court, Huntingdon, Cambridgeshire, PE29 6XS
Phone 01480 222940 | Support 0845 330 0666
Support Email support at merula.net


> --- Original message ---
> Subject: Weird BGP Behavoiur
> From: Richard J Palmer <richard at merula.net>
> To: <quagga-users at lists.quagga.net>
> Date: Sunday, 05/03/2017 12:40 AM
>
>
>
>
> Hi
>
> I am seeing odd behavour on one of our quagga boxes here and I am 
> looking for some help
>
> We have approx 6 Quagga servers which are installed on Supermicro 
> Servers with 8G RAM each. RAM usage is low and CPU usage is generally 
> low.
>
> In the main server in question BGP summay shows:
>
> BGP router identifier a.b.c.d, local AS number 12345
> RIB entries 1186136, using 127 MiB of memory
> Peers 330, using 2929 KiB of memory
> Peer groups 5, using 160 bytes of memory
>
> With lots of normal sessions eg:
>
>
> 217.146.96.73   4 4234     702     587        0    0    0 01:36:32     
> 1459
>
> Which is sending / receiving... However with some sessions which I am 
> sending a ful table to:
>
>
> 1.2.3.4   4 23454     100     672        0    0 630540 01:36:40        
> 1
> 2.3.4.5  4 23454     100     668        0    0 630555 01:36:40        
> 1
>
> And some internal sessions:
>
> 9.8.7.6   4 12345     100     661        0    0 530342 01:36:41        
> 3
> 5.6.3.2   4 12345   18551    1364        0    0 525874 01:36:43    
> 95301
>
> You will see the 'OutQ' Colum is HUGE and does not decrease. I can't 
> see any errors - IF I run sh ip bgp 8.8.8.8 for example it will show 
> the route is being advertised to a peer router - BUT the remote router 
> does not have the prefix prsumably as it i stuck in the queue.
>
> From what I  can see this is the only router seeing this - all have 
> the same kernel & quagga version. I have tried upgrading the kernel 
> (all are Linux 3.10.17 based on slakeware and with Intel e1000 NICs) 
> and the Quagga version (to 1.1)
>
> I can't see anything being logged on the linux logs OR the quagga logs 
> - happy to look at anything that will help
>
> Can someone point out what I have done stupid here ?
>
> Thanks in advance
> Richard Palmer | Director | Merula Limited
> Company Registered in England and Wales No. 3243995
> 5 Avro Court, Huntingdon, Cambridgeshire, PE29 6XS
> Phone 01480 222940 | Support 0845 330 0666
> Support Email support at merula.net
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.quagga.net/pipermail/quagga-users/attachments/20170613/6ecfeeee/attachment.html>


More information about the Quagga-users mailing list